Over mij

Mijn naam is Susan Heefer, ben geboren in 1973 te Tilburg. Ik ben moeder van drie kinderen, die inmiddels al de puberleeftijd hebben bereikt.

Ik heb als kinderverpleegkundige jarenlang ervaring opgedaan op de kinderafdeling in het ziekenhuis (kinderen in de leeftijd 0-18 jaar). Inmiddels werk ik nu zo'n 15 jaar als kinder-neonatologieverpleegkundige op de moeder en kind-afdeling (kraamafdeling/ couveuseafdeling) in het ziekenhuis (patiëntencategorie vanaf 30/32 weken zwangerschap tot de baby's met ontslag mogen). Jaren geleden heb ik met mijn eigen kinderen ook de cursus babymassage gevolgd en heb dat toen als zeer waardevol ervaren.

 

 

Susan Heefer

 

 

BabyMassage 013

 

Na mijn HBO-V opleiding en opleiding tot neonatologieverpleegkundige heb ik vrij recent nog de opleiding tot Docent Babymassage gevolgd. Ik ben hierdoor erg enthousiast en gepassioneerd geraakt omdat ik zie wat voor positieve effecten het heeft op de baby's én op hun ouders.

Dit enthousiasme voor babymassage wil ik aan ouders overbrengen door hun deze fantastische techniek aan te leren.

In mijn werk als neonatologieverpleegkundige heb ik dagelijks te maken met allerlei soorten baby's en situaties waarin ouders zich met hun kindje kunnen bevinden.

Kinderen geboren met een 'slechte start', tweelingen, kindjes die prematuur en/of dysmatuur geboren worden en vaak al wéken in het ziekenhuis liggen, gestreste kinderen, baby's die erg veel huilen.

Voor deze baby's zou babymassage erg fijn kunnen zijn omdat er vaak sprake is van overstrekken, overprikkeld zijn, darmproblemen zoals obstipatie of juist veel darmkrampjes.

Maar ook voor baby's die "op tijd" geboren zijn, zonder moeilijke start of problematiek is babymassage een waardevolle toevoeging op hun dagelijkse verzorging door de talrijke positieve effecten van babymassage op het kindje.

diploma Dreumeland Susan Heefer
logo VSD