Babymassage

Waarom babymassage

Even met volle aandacht bij je kindje zijn en je gehaaste leven in een lagere versnelling zetten. Babymassage heeft allerlei positieve effecten voor je kindje. Zo kan het de slaap verbeteren en krampjes verhelpen of voorkomen.

Tijdens het masseren kijk je op een andere manier naar je baby, je leert elkaar beter kennen. Het versterkt de band met jouw baby. Het kalmeert en ontspant door het vrijkomen van positieve hormonen. Dat vermindert stress en spanning.

Bij het masseren van baby's gaat het vooral om het aanraken met aandacht en vertraging, in het hier en nu, dat brengt rust en vertrouwen. Het zijn momenten om te koesteren. Er gebeurt vaak heel veel moois! Jij en je kindje zullen genieten!

 

BabyMassage 013

 

 

 

BabyMassage 013

 

BabyMassage 013

 

Shantala Babymassage

Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Het is een eenvoudige massage die uitgaat van een respectvolle benadering, is niet moeilijk om te leren en heerlijk om te ontvangen én te geven. Het kan door ouders gegeven worden en is voor beiden een fijne en mooie manier van contact maken en elkaar liefdevolle aandacht te geven!

Shantala Babymassage vindt zijn oorsprong in India. De massage wordt van moeder op dochter doorgegeven en is onderdeel van de dagelijkse verzorging van hun kinderen.

De Franse arts Leboyer ontdekte tijdens een reis in de jaren '70 deze massage in een sloppenwijk van Calcutta. Hij zag hoe de jonge moeder Shantala vol toewijding haar baby masseerde. Onder de indruk hiervan besloot hij de babymassage onder haar naam in Europa te introduceren. Het belangrijkste van de massage is het contact met je baby en het volgen wat je baby prettig vindt.

De Shantala massagetechniek is eenvoudig te leren en uit te voeren. De techniek bestaat uit strijk- en massagebewegingen, waarbij de kracht en het ritme de werking bepalen.

 

 

 

BabyMassage 013

 

Waarom een privé cursus babymassage

Deze privé cursus babymassage is bedoeld voor alle ouders mét hun baby. Hierbij is er alle aandacht voor jullie kindje en voor het aanleren van een ontspannende babymassage volgens de Shantala methodiek. In drie lessen van 60 minuten leer ik jullie stapsgewijs hoe je je kindje van top tot teen kunt masseren en zo buikkrampjes verhelpt, slaap bevordert en overprikkeling kunt verminderen. Je baby zal het heerlijk vinden en zich veilig en geborgen voelen.

  • Ontspannend voor baby én ouder(s)
  • Individueel, dus alle aandacht en tijd voor jullie
  • Jullie hoeven de deur niet uit, de cursus wordt bij jullie aan huis gegeven
  • Heel leuk om te doen, en een mooie manier om liefde, geborgenheid en zelfvertrouwen aan de kindje te geven
  • Kan helpen bij buikkrampjes
  • Bevordert de slaap
  • Massage stimuleert het afweersysteem

 

BabyMassage 013

 

 

 

BabyMassage 013

 

BabyMassage 013

 

Voor wie

Deze privé cursus babymassage is geschikt voor alle baby's van 6 weken tot 9 maanden met hun ouder(s). Iedereen kan het leren! Ook baby's die veel huilen, last hebben van darmkrampjes, onrustig zijn en zich overstrekken of baby's die snel overprikkeld zijn kunnen baat hebben bij de massage.

Voor baby's en ouders die een moeilijke start hebben gehad, is de babymassage een mooie manier om het hechtingsproces te ondersteunen.

 

 

 

BabyMassage 013

 

Wat kun je verwachten

Je leert in drie lessen de Shantala babymassage techniek waarbij je de borst, armpjes, beentjes, buik, rug en gezichtje van je kindje leert masseren. De Shantala massage wordt vaak toegepast in de wereld van babymassage omdat het een rustige, ritmische massage is die door iedereen kan worden geleerd.

Daarnaast leer je tijdens deze cursus nog enkele voetreflexgreepjes voor baby's die bijvoorbeeld last hebben van buikkrampjes, bij verkoudheid en bij het krijgen van tandjes. Daarnaast worden er praktische tips gegeven over bijvoorbeeld olie en lichaamstaal.

Er is ook de mogelijkheid om tijdens een van de drie lessen jullie kindje in een Shantala tummytub te baden (na de massage).

 

BabyMassage 013